Untitled Document

Blagoslov djece o spomendanu sv. Antuna

18.06.2019.

U četvrtak, 13. lipnja 2019. proslavili smo spomendan svetog Antuna Padovanskog. Sveti Antun Padovanski smatran je glavnim zaštitnikom djece, pa smo pod svetom misom u 18 sati imali blagoslov djece. Nakon zajedničkog blagoslov, djeca su mogla pristupiti pojedinačnom blagoslovu pri kojem im je poklonjen ljiljan, kao znak čistoće i kreposti.

(...)

 

Bdijenje uoči blagdana Duhova

11.06.2019.

Uoči blagdana Duhova u našoj župi organizirano je duhovsko bdijenje. Naime, uoči blagdana Duhova Crkva preporuča imati misu bdijenja, pa smo u našoj župi organizirali klanjanje pred Presvetim Oltarskim sakramentom, koje je započelo u 22:00h, nakon čega je uslijedila sveta misa. Tijekom klanjanja vjernici su imali priliku zapisati svoje zahvale i molitve na papiriće, koje smo onda prinijeli na oltar s ostalim prikaznim darovima.

(...)

Četrdeset i jedan krizmanik primili Sakrament kršćanske punoljetnosti

01.06.2019.

2. lipnja 2019. u župi Pregrada četrdeset i jedan krizmanik primio je sakrament Svete Potvrde. Djelitelj Svete Potvrde bio je prečasni Josip Kuhtić. Potvrđenici su zajedno s kumovima procesijom ušli u župnu crkvu, gdje je u 11 sati započelo misno slavlje.

(...)

Prva Pričest u našoj župi

19.05.2019.

Na Petu vazmenu nedjelju (19. svibnja 2019.) naša  župa obogaćena je s pedeset i jednim prvopričesnikom. Misno slavlje u nedjelju započelo je u 11 sati, a predvodio ga je župnik Ivan Mikec uz koncelebraciju prečasnog Josipa Belavića i župnog vikara Ivana Zovka. Liturgijsko pjevanje predvodio je zbor mladih "Kyrie". 

(...)

Vatrogasci proslavili svog nebeskog zaštitnika

04.05.2019.

Svake godine 4. svibnja vatrogasci slave svog nebeskog zaštitnika - sv. Florijana. Članovi vatrogasne zajednice Pregrada i ove su se godine na dan svog nebeskog zaštitnika okupili u kapeli sv. Leonarda, gdje je podignut oltar u čast sv. Florijana. 

(...)

Proštenje u Svedruži

04.05.2019.

1. svibnja Crkva slavi blagdan svetog Josipa Radnika. On je stavljen za uzor i zaštitnika svojim obiteljima, jer je svojim poštenim radom prehranjivao Svetu nazaretsku obitelj. 

(...)

Proslavljen Dan grada i posvećenja župne crkve Proštenje u kapeli svetog Jurja Sveto vazmeno trodnevlje i Uskrs u našoj župi Proslavili smo blagdan Cvjetnice Održan križni put kroz Pregradu Najava križnog puta kroz Pregradu

Arhiva novosti
Anketa

- Voting Script 1.8

Kad najčešće idete na nedjeljnu svetu misu?


u 8:00 h
 23%
u 11:00 h
 48%
u 18:00 h
 20%
Ne idem na misu
 9%

Ukupno glasova: 2316


Rezultati prijašnjih anketa

Misao tjedna

"Sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!"

Lk 15, 24

Katolički kalendar

Pretraživanje