U subotu 18.12. održan je susret župnih suradnika Zagrebačke nadbiskupije u pastoralu korištenjem sredstava društvenih komunikacija. Susretu su uz više od 160 župnih suradnika prisustvovali mons. Stjepan Baloban, rektor Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu...

" />

Susret župnih suradnika Zagrebačke nadbiskupije

 

Objavljeno 20.12.2010.

 

 

U subotu 18.12. održan je susret župnih suradnika Zagrebačke nadbiskupije u pastoralu korištenjem sredstava društvenih komunikacija. Susretu su uz više od 160 župnih suradnika prisustvovali mons. Stjepan Baloban, rektor Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu, dr. Tomislav Markić, ravnatelj Nadbiskupijskog pastoralnog instituta, mr. Robert Šreter, moderator Nadbiskupskog duhovnog stola, mons. Ivan Miklenić, glavni urednik Glasa Koncila, dr. Željko Tanjić, direktor Kršćanske sadašnjosti, preč. Nedjeljko Pintarić, direktor Glasa Koncila, te kao posebni gosti predstavnici suradničkih radiopostaja, gospođa Tanja Gregurović, direktorica Radija Hrvatsko zagorje Krapina i gospođica Monika Briševac, glavna urednica;  gosp. Marijan Stavljenić, direktor Hrvatskog radija Karlovac, gospodin Drago Prahin, izvršni direktor Radija Sveta Nedjelja i realizator programa Tomislav Katanec te ispred Radija Marija Bistrica gospodin Elvis Lacković, glavni urednik i suradnik Stjepan Kralj.

„Crkva kao zajednica Kristovih učenika ne prodaje proizvod poput nekog poduzeća. Crkva je zajednica utemeljena na iskustvu susreta sa živim Bogom, i njegovom Riječju, njegovim Evanđeljem, stoga da bi se moglo, na plodan način, propovijedati riječ Evanđelja, potrebno je imati ponajprije duboko iskustvo Boga“ -  riječi su to koje je u svom pozdravnom govoru uputio zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić sudionicima susreta župnih suradnika Zagrebačke nadbiskupije u pastoralu korištenjem sredstava društvenih komunikacija, koji se u organizaciji Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije održao u subotu 18. prosinca 2010. godine u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu u Zagrebu.

Na susretu su bili i članovi Odbora za medije pri Tiskovnom uredu Zagrebačke nadbiskupije, a susretom su moderirali pročelnik Tiskovnog ureda vlč. Željko Faltak i voditelj Tiskovnog ured i glasnogovornik gospodin Zvonko Franc.Nakon pozdravnog govora pročelnika, nazočnima se obratio nadbiskup Zagrebački kardinal Josip Bozanić koji je, govoreći o bitnim dimenzijama Crkve kao žive zajednice kojoj je poslanje naviještati isusovu Radosnu Vijest, zahvalio župnim suradnicima koji su se odazvali pozivu svojih župnika da budu suradnici u pastoralnim nastojanjima Crkve. Kardinal je istaknuo, da nam je danas potrebno iznova otkriti radost poziva i poslanja i hrabro krenuti s pouzdanjem u svojega Učitelja u povijest dajući ljudima i vremenu u kojem živimo razloge nade koja je u nama.

  

 

Povratak