Prijave za susret mladih s papom

 

Objavljeno 04.04.2011.

 

 

4. i 5. lipnja 2011. Sveti otac Benedikt XVI dolazi u posjet Hrvatskoj. U tijeku su pripreme na razini Nadbiskupije oko organizacije dočeka pape i svetog misnog slavlja. Potrebno je napomenuti da će susretu biti moguće prisustvovati isključivo uz ulaznicu koja je besplatna, ali se je potrebno na vrijeme prijaviti u župi.


Molimo pažljivo pročitajte obavijesti prije prijave!
SUBOTAU subotu 4. lipnja organizira se doček Svetog oca na Trgu bana Jelačića u Zagrebu. Susret će započeti u popodnevnim satima uz pjesmu i molitvu te će trajati do večeri kada će se papa Benedikt XVI obratiti mladima. Očekuje se između 20.000 i 30.000 mladih iz cijele Hrvatske. Nitko bez prethodne prijave i ulaznice neće moći pristupiti na trg. Osiguranje cijelog susreta biti će vrlo strogo, stoga je u prijavi potrebno ostaviti svoje osobne podatke koje će voditelj predati Pastoralnom uredu mladih u Nadbiskupiji.

Iz župe se organizira besplatan autobus do Zagreba i natrag. Prijaviti se možete putem obrasca na web stranici (link ispod novosti). Svi mladi koji će prisustvovati susretu na trgu od voditelja će dobiti besplatan šal i liturgijski vodič te prigodnu majicu s otiskom koja se plaća 25 kn. Uvjet za sudjelovanje na susretu je da se nakon izvršene prijave do kraja mjeseca travnja voditelju mladih uplati 25 kn koje je on obavezan predati u Nadbiskupiji prilikom preuzimanja ulaznica i materijala. Dakle, rok za prijavu je 30. travnja 2011.

Osim kao sudionik, susretu se možete priključiti i kao volonter. Bez volontera organizacija cijelog događanja će biti neizvediva. Volonterima će biti dodijeljena različita logističko-tehnička zaduženja, zadaci i poslovi, poput usmjeravanja mladih na ulicama, dijeljenja paketa i obroka na Zagrebačkom velesajmu, osiguravanje prolaza na trgu i sl. Pastoralni ured Zagrebačke Nadbiskupije traži mlade i odgovorne osobe da se prijave i doprinesu organizaciji. Za volontere će naknadno u svibnju biti organiziran poseban pripremni susret u Nadbiskupiji. Uvjet je da osoba koja se želi prijaviti ima najmanje 17 godina.

Za sva dodatna pitanja i informacije kontaktirajte koordinatora organizacije susreta mladih, Vinka Krištića (vkristic@gmail.com).NEDJELJAU nedjelju 5. lipnja biti će sveto misno slavlje na zagrebačkom hipodromu s početkom u 10,00 h koje će predvoditi Sveti Otac. Od 9,00 h će hipodrom biti zatvoren te je na misni susret potrebno doći već između 7,00 i 8,00 h.  Za sveto misno slavlje u nedjelju prijave se zaprimaju u župnom uredu izravno kod župnika mons. Vinka Gregura (nemojte se prijavljivati putem web obrasca jer se on odnosi samo za susret mladih u subotu). Prijaviti se možete osobno, telefonski ili e-mailom te ostaviti svoje osobne podatke. Za sve dodatne informacije molimo nazovite župni ured.

Dakle, obitelji koje u vlastitom aranžmanu (ili organizirano putem župe) žele prisustvovati svetom misnom slavlju moraju se do 30. travnja 2011. prijaviti u župni ured i ostaviti podatke svih osoba koje žele prisustvovati svetoj misi, kako bi dobili ulaznice!


 


Web obrazac za prijavu na susret mladih sa Svetim Ocem u subotu 4. lipnja na Trgu bana J. Jelačića  

 

Povratak

 

 

 

Misao tjedna

"Sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!"

Lk 15, 24

Katolički kalendar

Pretraživanje