Mladi na susretu sa Svetim Ocem

 

Objavljeno 05.06.2011.

 

 

U subotu 4. lipnja oko 30 tisuća mladih iz svih dijelova Hrvatske, BiH i ostalih zemalja okupilo se na bdijenju na trgu bana Jelačića u Zagrebu kako bi pozdravilo Svetog Oca papu Benedikta XVI. Susretu je prisustvovalo i 50-ak mladih iz naše župe s časnom sestrom Bernardicom.

Unatoč kiši koja je većinu vremena padala, mladi su se oboružali kabanicama svih boja i oblika te uz pjesmu i molitvu radosno iščekivali susret sa Svetim Ocem. Kiša je prestala oko 18:30, nebo nad Zagrebom se razvedrilo, a papa Benedikt XVI je oko 19:30 pozdravio mlade, dok mu je cijeli trg skandirao "Papa mi te volimo!" i zapjevao Aleluja!. Prilikom klanjanja Presvetom Oltarskom Sakramentu, cijeli je trg i prostor ispred katedrale utihnuo u meditativnom molitvenom raspoloženju kako bi odao počast Presvetom Tijelu i Krvi Kristovoj. Tišina je ispunjavala cijeli prostor. Samo Isus ima snagu utišati 30 tisuća mladih i utisnuti im u srce snagu koju pruža vjera i molitva.

Prilikom 5-kilometarskog puta natrag prema velesajmu, gdje se nalazio autobus, nebo se opet zatvorilo i pustilo pljusak koji je namočio mlade do gole kože, ali nije iz njihovih srca istjerao vjeru i ponos što su sudjelovali na ovom iznimno važnom događaju za naš narod.

Slike sa susreta možete pogledati u fotogaleriji na facebook stranici župe.

  

 

Povratak

 

 

 

Misao tjedna

"Sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!"

Lk 15, 24

Katolički kalendar

Pretraživanje