Hodočašća tijekom ljeta

 

Objavljeno 09.07.2011.

 

 

Ljetno vrijeme i Velika Gospa idealni su za hodočašća u Marijanska svetišta. Ove godine proslavljena je i 30. godišnjica od prvog Marijinog ukazanja u Međugorju. Uoči blagdana Velike Gospe održat će se i tradicionalno hodočašće naše župe u svetište Marije Bistrice.

Povodom blagdana Svete Ane održat će se proštenje zadnju nedjelju u srpnju (31.7.) kod kapele Svete Ane u Gornjoj Plemenšćini. Misna slavlja će biti u 9,30 i u 11,00 h, dok će taj dan misa u župnoj crkvi biti jedino u 8,00 h. Nakon mise u župnoj crkvi kreće se pješke prema kapeli Svete Ane. Svetu misu predvodit će vlč. Alojzije Petravić.

Povodom blagdana Majke Božje Bistričke u nedjelju 7. kolovoza održat će se proštenje u kapeli Majke Božje Bistričke u Maloj Erpenji. Sveta misa će biti u 11,30 h, dok će mise u župnoj crkvi biti u 8,00 i 10,00 h.

Tradicionalno župno hodočašće u svetište Marije Bistrice održat će se 5. kolovoza na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti. Raspored je sljedeći: ulazna procesija u 7,30 h, križni put i procesija na kalvariju u 9,00 h te završna procesija u 14,30 h. Pozivamo zainteresirane da se dogovori zajednički polazak pješke u noći s 3. na 4. kolovoza (pokušat ćemo sve iskoordinirati putem facebooka).

Održat će se i trodnevnica prije blagdana Velike Gospe. Svete mise biti će u petak i subotu (12. i 13. kolovoza) u 18,00 h, dok će u nedjelju (14. kolovoza) biti procesija na groblje nakon svete mise u 11,00 h. Na blagdan Velike Gospe svete mise će biti u 8,00 i 11,00 h, a sva misna slavlja predvodit će mr. Robert Šretar.

Napominjemo još da će župa organizirati hodočašće na Trsat (subota, 20. kolovoza) i u Ludbreg (subota, 3. rujna). Zainteresirani se mogu javiti u župni ured.

  

 

Povratak

 

 

 

Misao tjedna

"Sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!"

Lk 15, 24

Katolički kalendar

Pretraživanje