Božićno slavlje kod Svete Ane

 

Objavljeno 11.01.2012.

 

 

I ovoga su Božića župljani iz Plemenšćine i okolice dostojno proslavili najradosniji kršćanski blagdan. Kao i svake godine, brojna mladež iz okolice Sv. Ane pripremila je našu kapelu za božićno vrijeme pa je tako očišćena crkva, postavljen i okićen bor, uređene su jaslice ispod bora da bi svi župljani mogli dostojno proslaviti ovaj veseli blagdan.

2010. se godine udruga ŠRC SV. Ana po prvi puta pridružila humanitarnoj akciji župe Pregrada u prikupljanju neophodnih namirnica za one najpotrebnije pa je tako u duhu darivanja i ovih blagdana udruga pripremila nekoliko paketa za one iz naše okolice kojima je takav dar uvelike uljepšao ovogodišnje blagdane.

Na Badnjak se u našoj kapeli Sv. Ane održala misa polnoćka u 21.00 sat, a misu je predvodio velečasni Belavić. Ove je godine misno slavlje upotpunio naš novoformirani zbor mladih koji je predvodila Lucija Belošević, a nakon polnoćke u organizaciji udruge ŠRC Sv. Ana tradicionalno se dijelilo kuhano vino. Svi koji su bili prisutni na polnoćki bili su pozvani da se pridruže članovima udruge na prostoru igrališta iznad kapele koji su ih počastili ukusnim napitkom, a veselo druženje i čestitanje upotpunio je i vatromet.

Na sam se Božić također održala sveta misa koju je predvodio naš velečasni Vinko Gregur i tog je dana blagoslovljeno novo zvono koje se nalazi na ulazu iz sakristije u svetište. To je zvono dar obitelji Ivana Vrhovskog, a za izradu postolja za zvono te njegovo postavljanje zaslužan je predsjednik udruge ŠRC Sv. Ana, Miroslav Vrhovski. Tako smo i ove godine uz malo rada i truda, ali što je najvažnije u zajedničkom druženju i veselju proveli i ove radosne blagdane.

 



 

 

Povratak

 

 

 

Misao tjedna

"Sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!"

Lk 15, 24

Katolički kalendar

Pretraživanje