Liturgija kroz Veliki tjedan

 

Objavljeno 02.04.2012.

 

 

Veliki tjedan započinje Cvijetnicom, Nedjeljom muke Gospodnje, te traje do Uskrsa, najvećeg kršćanskog blagdana. Svete mise na Cvijetnicu (1. travnja) biti će u 8,00 i u 10,00 h (početak uz blagoslov grančica na trgu), a pjevanje Muke Gospodina našega Isusa Krista po Marku predvodit će pater Stjepan Fridl DI.

Na Veliki Četvrtak (5. travnja) misa Večere Gospodnje biti će s početkom u 18,00 h. Obredi Velikog Petka (6. travnja) uz službu riječi, Muku Gospodina našega Isusa Krista po Marku, svetu pričest i klanjanje križu biti će u 17,00 h.

Na Veliku Subotu (7. travnja) od 8,00 h biti će otvoren Božji grob gdje pozivamo na molitvu. Uvečer s početkom u 19,00 započinje Vazmeno bdijenje blagoslovom ognja na trgu ispred župne crkve. U crkvu ulazimo procesijom prevođeni Vazmenom svijećom. U Misi bdijenja obnovit ćemo svoja krsna obećanja, učvršćujući svoje opredjeljenje za Krista koji nam svojim uskrsnućem daruje novi život. Poslije bdijenja biti će i blagoslov jela.

Mise na Uskrs (8. travnja) biti će u 7,00 h ujutro uz blagoslov jela te velika misa u 11,00  h. Misna slavlja predvodit će pomoćni biskup zagrebački Valentin Pozaić. Na Uskrsni ponedjeljak sveta misa u župnoj crkvi biti će samo u 8,00 h.

Svečana sveta misa na Dan grada (Bijela nedjelja) 15. travnja biti će u 11,00 h.

Sretan vam i blagoslovljen Uskrs!

  

 

Povratak

 

 

 

Misao tjedna

"Sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!"

Lk 15, 24

Katolički kalendar

Pretraživanje