Održan susret hrvatske katoličke mladeži u Sisku

 

Objavljeno 08.05.2012.

 

 

5. i 6. svibnja 2012. održan je sedmi po redu susret hrvatske katoličke mladeži. Mladi iz Pregrade, njih 65, krenulo je u 11 sati u Sisak gdje se ove godine održao susret. Dočekali su ih animatori koji su ih odveli do crkve sv. Kvirina gdje se odvijao zanimljiv duhovno glazbeni program. Misno slavlje započelo je u 18 sati. Oko 30.000 mladih iz svih krajeva Hrvatske, BiH, Vojvodine te drugih država zajednički je slavilo svetu misu koju je predvodio kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački. Ovom prilikom najavljen je i sljedeći susret koji će se na oduševljenje svih mladih održati u Dubrovniku 2014. godine.

Nakon svete mise, mladi su se uputili prema mjestu Gornja Jelenska kod Popovače gdje su ih vrlo toplo dočekale obitelji kod kojih su prenoćili. U obiteljima je bilo jako zanimljivo te su se osjećali kao kod svoje kuće. U nedjelju su svi mladi iz Pregrade, Postira, Neuma i Kustošije bili na svetoj misi u župnoj crvki sv. Ivana Krstitelja. Tamo su nakon svete mise imali zajednički ručak i ugodno druženje uz pjesmu. Sretno su se vratili svojim kućama oko 17 sati.

Hvala najljepša svim obiteljima u Gornjoj Jelenskoj na predivnom gostoprimstvu. Fotografije sa susreta možete pogledati na facebook stranici župe.

 



 

 

Povratak

 

 

 

Misao tjedna

"Sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!"

Lk 15, 24

Katolički kalendar

Pretraživanje