" />

Naš hod kroz Došašće

 

Objavljeno 22.12.2012.

 

 

Uvijek smo pozvani činiti dobro, imati srce za bližnjega. No, postoje u crkvenoj godini posebniji dani kad to činimo svjesnije, zauzetije, češće i žarče. Tako je po završetku liturgijske godine, u našoj župi krenuo val adventskih događanja. Pod geslom "Pripravite put Gospodinu" nastojali smo se na razne načine djelatnom ljubavlju kroz vlastitu zauzetost odazvati na poziv koji nam Crkva ovih dana upućuje. Nekoliko dana prije početka došašća naši su mladi,časne sestre i gospođe izradili adventske vijence koje su naši župljani mogli kupiti i tako svojim prilogom osigurati ponešto sredstava za pomoć najpotrebnijima. Također svakoga smo dana na misama zornicama molili da nam Bog pripravi srca za slavlje Kristova rođenja.


Proslavili smo u posebnom ozračju i našu župnu ispovijed, a mnogi su i prije zornica iskoristili vrijeme da se u sakramentu ispovijedi pomire s Bogom. Naši svećenici obišli su stotinjak starih i nemoćnih osoba i okrijepili ih potrebnim sakramentima. Mladi naše župe prikupili su pak sredstva kojima smo nabavili drva za jednu baku kako bi Božićne dane provela u toplom domu. Od početka došašća brojni su se župljani uključili u Veliku akciju prikupljanja pomoći u konkretnim živežnim namirnicama za naše najpotrebnije župljane pod naslovom "Košarica ljubavi" koja je svoj vrhunac postigla na Nedjelju Caritasa. Ovom prilikom zahvaljujemo svima koji su se odazvali, od onih koji su donosili pakete i namirnice, preko naših najmlađih koji su sudjelovali u sortiranju i slaganju paketa pa do onih dobrovoljaca koji su se žrtvovali i pakete odnijeli onima kojima su bili namijenjeni.


Također, vrijeme došašća naši su mladi i odrasli pjevači iskoristili za svoje pripreme kako bi nam Božićna liturgija bila što svečanija, a jedna se grupa naših vrijednih župljana posvetila izradi štalice za naš novi projekt Živih jaslica koje su marljivo pripremali naši mladi i djeca. Dio naših mladih animirao je svetu misu za stare i nemoćne u Obiteljskom domu Golubić koju je predvodio vlč. Vladimir uoči Božića. Vrijedni muškarci pobrinuli su se da se u crkvi postave borovi, a naše gospođe i sestre očistile su i pripremile crkvu te okitile borove. Zahvalni smo Bogu što se u sve ove karitativne i duhovne susrete uključuju mnogi naši župljani dobre volje: i mali i veliki, i djeca i mladi i odrasli. Nadamo se stoga da smo barem malo uspjeli ostvariti ono što se od nas u došašću traži te tako i mi poravnati naše staze za blagdan Rođenja Gospodnjeg.


Fotografije vezane uz događanja tijekom Došašća možete pogledati u fotogaleriji.

  

 

Povratak

 

 

 

Misao tjedna

"Sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!"

Lk 15, 24

Katolički kalendar

Pretraživanje