Proštenje u kapelici sv. Jurja

 

Objavljeno 02.05.2013.

 

 

Svečanim euharistijskim slavljem proslavljen je u nedjelju 28. travnja 2013, u istomenoj kapeli, blagdan sv. Jurja. Svetu misu predslavio je velečasni Mislav Kutleša odgojitelj u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu u Zagrebu u koncelebraciji s domaćim svećenicima vlč. Vladimirom Drnetićem i Josipom Belavićem uz asistenciju šestorice bogoslova pete godine.


U prepunoj kapeli orila se pjesma vjernika i glasna molitva svih okupljenih, a vlč. Mislav izrekao je nadahnutu i poticajnu propovijed istaknuvši važnost obiteljskog odgoja i zajedništva te istinsko življenje kršćanskih vrednota. Zbor mladih iz Male Erpenje animirao je pjevanje, a domaće su se gospođe pobrinule za uređenje kapele. Na kraju slavlja bogoslov Tihomir posvjedočio je i progovorio o svom pozivu i življenju zvanja i pozvao prisutne na molitvu za duhovna zvanja.


Nakon mise okupljeni vjernici obišli su tradicionalno oltar svetoga Jurja a onda se još malo zadržali ispred crkvice uz osvježenje i čašicu razgovora prisjetivši se minulih vremena. Hvala svima koji su na bilo koji način sudjelovali u organizaciji i pripremama za ovo slavlje.


Fotografije s proštenja možete pogledati ovdje.

  

 

Povratak

 

 

 

Misao tjedna

"Sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!"

Lk 15, 24

Katolički kalendar

Pretraživanje