Proslavljena Prva pričest

 

Objavljeno 10.05.2013.

 

 

Nedjelja, 5. svibnja 2013. u našoj župi bila je posebno svečana. Toga dana je 59 naših prvopričesnika po prvi puta pristupilo sakramentu sv. Pričesti. Najuže pripreme za taj svečani dan počele su u subotu jer su prvopričesnici po prvi puta pristupili sakramentu sv. ispovijedi.


Unatoč velikom uzbuđenju i malom strahu prije ispovijedi svi prvopričesnici su jedva dočekali svoj red za ispovijed. Oni prvi hrabrili su ostale tako da je strah vrlo brzo nestao. Kako su djeca doživjela sakrament ispovijedi govorili su izrazi njihovih nasmijanih lica. Ispovijedali su se i roditelji i kumovi.


Sreća i radost na dječjim licima vidjela se i na dan Prve Pričesti. Okupili su se u pratnji roditelja i kumova pred Župnim dvorom u bijelim haljinama i zajedno u procesiji s ministranitima i župnikom ušli u crkvu. Tijekom cijelog slavlja prvopričesnici su radosno pjevali, molili, recitirali.


U molitvi vjernika molili su da i oni prepoznaju Isusa u lomljenju kruha i da ga uvijek slijede. Zahvalili su Bogu za svoje roditelje, učitelje, vjeroučitelje, časne i svećenike. Sudjelovali su i u prinosu darova te su na oltar župniku donijeli bibliju, svijeću, bijele ruže za majke, kalež, vodu i vino. Bio je to uistinu velik i radostan dan za sve nas!


Prvopričesnicima od srca čestitamo!


Fotografije s događanja možete pogledati u fotogaleriji.

  

 

Povratak

 

 

 

Misao tjedna

"Sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!"

Lk 15, 24

Katolički kalendar

Pretraživanje