Hodočašće u Požegu i Voćin

 

Objavljeno 28.06.2013.

 

 

Na Dan državnosti 25. lipnja 2013. župa je organizirala izlet i hodočašće župskih suradnika (pjevača, ministranata, čitača, vijećnika pastoralnog i ekonomskog vijeća) u Požegu i Voćin. Na hodočašću je sudjelovalo 100-injak župljana zajedno s vlč. Vladimirom, vlč. Tomislavom, vlč. Josipom Belavićem i s. Jasenkom.

Nakon jutarnje mise u župnoj crkvi u 7 sati, krenulo se na put s dva autobusa - u jednom su bili stariji, a u drugom mlađi župljani. U Požegu smo došli iza 11 sati. Nakon toga, proslavili smo samostalno sveto misno slavlje u znamenitoj crkvi sv. Lovre. Misu je predvodio vlč. Tomislav uz vlč. Vladimira i vlč. Belavića, a zbor mladih Kyrie predvodio je pjesmu koju je pratio i stariji zbor Salve Regina.


Uslijedio je obilazak požeške katedrale sv. Terezije te zajednički ručak gdje su naši svirači (mlađi i stariji) napravili pravu feštu. Nakon ručka posjetili smo Voćin, mjesto gdje hodočaste posebno hrvatski branitelji prisjećajući se žrtava Domovinskog rata. U pregradu smo se vratili oko ponoći ponijevši sa sobom lijep doživljaj.


Fotografije s hodočašća

 



 

 

Povratak

 

 

 

Misao tjedna

"Sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!"

Lk 15, 24

Katolički kalendar

Pretraživanje