Juraj Podolšak (1952 - 2015)

 

Objavljeno 27.08.2015.

 

 

Okrijepljen svetim sakramentima, s pouzdanjem u Boga završio je svoj zemaljski život prijatelj i suradnik u župi gospodin Juraj Podolšak. Izmučen teškom i dugotrajnom bolesti pošao je na put svakog smrtnika, praćen molitvom svoje obitelji i prijatelja.


Gospodin Juraj Podolšak rođen je 24. siječnja 1952 u Viča Selima. Sa suprugom Ljubicom rođ. Sekušak imao je dvoje djece, sina Marija i kćer Mariju. Uz svoje svakodnevne obveze, ali i uz trpljenje u bolesti pronalazio je vremena da učini puno toga dobra i za svoju župu Uznesenja Blažene Djevice Marije u Pregradi.


U našoj župnoj crkvi kao i u kapelama možemo pronaći puno stvari koje pokojni Juraj s ljubavlju učinio. Vezalo ga je veliko prijateljstvo s pokojnim mons. Vinkom Gregurom za vrijeme čijeg upravljanja župom postaje i članom Pastoralnog vijeća. Svojom otvorenom dušom i smislom za lijepe riječi znao je razveseliti mnoge. Vijest o njegovoj smrti sve nas je rastužila, ali nas tješi vjera da je u zajedništvu s nebeskim Ocem u kojega je vjerovao i kojemu je za vrijeme zemaljskog života nastojao služiti.


Sprovod pokojnog Juraja biti će u petak 28. kolovoza 2015 u 15,30 sati na groblju u Pregradi. Nakon sprovoda slavit ćemo misu zadušnicu u župnoj Crkvi. Dok pokojnom Juraju želimo blagoslovljenu vječnost, supruzi, djeci i obitelji izražavamo iskrenu sućut.

  

 

Povratak

 

 

 

Misao tjedna

"Sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!"

Lk 15, 24

Katolički kalendar

Pretraživanje