Osmo hodočašće kruničara na Mariju Bistricu

 

Objavljeno 13.05.2016.

 

 

U subotu 7. svibnja 2016., bilo je osmo kruničarsko hodočašće u nacionalno svetište, Mariju Bistricu. Osim hodočasnika koji su samoinicijativno došli na ovu prvu subotu u mjesecu svibnju pomoliti se pred likom Nebeske Majke, okupilo se tristotinjak kruničara iz raznih župa u kojima, sestre i braća OP reda, okupljaju molitelje svete krunice.


Bile su zastupljene župe: Krist Kralj (Trnje), Kraljica svete krunice, Blaženi Augustin Kažotić, Pregrada, Blaženi Alojzije Stepinac (Trnjanska Savica), Savski Nart, Čret (podružnica župe Remete). Prije svete mise bila je molitva krunice, a nakon toga je održao izlaganje o krunici o. Domagoj Polanščak OP. Misno slavlje je predvodio i propovijedao o. Mato Bošnjak. Isticao je važnost krunice u životu svakog vjernika, što je potkrijepio primjerima iz života poznatih ljudi, vojnika, kao i onih koji su doživjeli obraćenje upravo zahvaljujući molitvi krunice. Odmah nakon mise svi su hodočasnici sudjelovali u Molbenici Pompejskoj Gospi. 


Vrijeme je bilo lijepo, a osjećaj pripadnosti moćnoj Kraljici svete Krunice preplavio je srce i dušu svih sudionika na ovom prekrasnom slavlju.


Od naših su sestara bile na hodočašću s. Slavka, s. Edita i s. Bernardica.


s. Slavka Sente


Fotografije možete pogledati u našoj facebook galeriji.

  

 

Povratak

 

 

 

Misao tjedna

"Sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!"

Lk 15, 24

Katolički kalendar

Pretraživanje