Održana duhovna obnova za mlade

 

Objavljeno 08.03.2017.

 

 

Proteklu subotu, 4. ožujka 2017. u našoj župi održana je duhovna obnova za mlade, koju su predvodile časne sestre dominikanke: s.Josipa, s.Sara i s.Manes. Na duhovnoj obnovi okupio se popriličan broj mladih iz naše, ali i okolnih župa. Susret se sastojao od zajedničkog razmatranja, „rada“ u grupama te, naposljetku, euharistijskog klanjanja. Zahvaljujemo se velikom broju mladih, posebice ovogodišnjih krizmanika i krizmanica, što su prisustvovali duhovnoj obnovi te tako započeli svoj ovogodišnji „hod“ kroz korizmu.


Dojmovi sudionika duhovne obnove:


U subotu 4. ožujka 2017. u župi BDM u Pregradi održana je duhovna obnova za mlade naše župe. Duhovnu obnovu vodile su sestre dominikanke: s. Josipa, s. Sara te s. Manes s otoka Korčule. Mladi su se okupili kod župne kuće u 9:30 h, kada je nakon kraćeg druženja i upoznavanja započeo naš susret. Nakon smještaja u vjeronaučnu dvoranu, župnik Ivan Mikec pozdravio nas je srdačnim riječima dobrodošlice te je započela duhovna obnova s temom „ Moja k(o)rizma“ zato što su većinu publike činili krizmanici. Nakon podjela u 3 grupe (glazbena, scenska i molitvena), odrađivali smo zadane zadatke s 3 teme. Teme su bile: odricanje, rasipni sin i „Oče naš“. Svaka je grupa odlično i na humoristični način predočila određeni zadatak. Nakon prezentiranja otišli smo u crkvu na klanjanje pred Presvetim. Klanjanje su predvodili mladi uz lijepo pjevanje svih nazočnih. Vratili smo se u dvoranu gdje su nas dočekale pizze. Nakon kraćeg druženja razišli smo se kućama. Hvala župniku Ivanu i časnoj Bernardici što su organizirali ovako prekrasno druženje.


Marija Valić i Marija Lorena Živičnjak


 


 


Duhovnu Obnovu započeli smo prigodnom pjesmom i prezentacijom o Korizmi. U toj prezentaciji, časne sestre su nam objasnile bit korizme i svu njezinu ljepotu. Ta prezentacija mi je stvarno otvorila oči po pitanju korizme. Nakon prezentacije podijelili smo se u grupe: crtanje, pjevanje i gluma. Ja sam bio u trećoj grupi. Naaša voditeljica odlučila je da ćemo glumiti prispodobu „Rasipnog sina“ u malo zabavnijem izdanju. Predstava je bila pravi hit, svi smo se zabavili i veselili. Odmah nakon rada u grupama krenuli smo u crkvu na klanjanje, gdje smo čitali prikladne tekstove i uz pjesmu zahvalili Isusu i zamolili ga da  nas vodi. Sve u svemu, bilo je to jedno lijepo iskustvo iz kojeg smo puno naučili.


Karlo Vešligaj


 


 


Moj doživljaj duhovne obnove bio je vrlo ugodan. Bilo je jako lijepo družiti se sa časnim sestrama iz Zagreba, Splita  i Korčule. Svidjele su mi se radionice na kojima smo crtali, pjevali i glumili. Bilo je zabavno. U crkvi smo pred Isusom pjevali i molili. Svi smo bili duhovno  predani tom trenutku. Bilo je lijepo biti zajedno.


Petra Ilijaš


 


Fotografije s događanja možete pogledati u našoj facebook galeriji.

  

 

Povratak

 

 

 

Misao tjedna

"Sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!"

Lk 15, 24

Katolički kalendar

Pretraživanje