Hodočastili smo Majci Božjoj Bistričkoj

 

Objavljeno 10.08.2017.

 

 

Naša župa od samih početaka štovanja Majke Božje Bistričke hodočasti u to nacionalno marijansko svetište. Iako se nekada hodočastilo 4. kolovoza, posljednjih desetak godina Majku Božju Bistričku pohodimo 5. kolovoza.


Nemali broj župljana na Mariju Bistricu uputio se pješice, časteći Boga pjesmom, molitvom, a posebice žrtvom i odricanjem. Oni su na „Bistricu“ krenuli u noći s 3. na 4. kolovoza, a nakon hodočasničkog puta imali su priliku za zagovor ili pak odmor. Drugi hodočasnici, koji su išli busom ili pak osobnim automobilima u Svetište su stigli u jutarnjim satima.


Već od sedam sati bila je prilika za svetu ispovijed, a u osam sati procesijom smo napravili ulazni ophod (procesiju) oko oltara M.B.B. Odmah nakon ulazne procesije uslijedio je križni put po Kalvariji, gdje smo razmatrali žrtvu Isusa Krista. Sveta misa započela je u jedanaest sati, a predvodio ju je pomoćni biskup zagrebački Ivan Šaško. Nakon mise bilo je vrijeme za okrjepu ili pak osobne pobožnosti. Klanjanje je počelo u četrnaest sati, nakon kojeg smo se procesijom od kapelice“Ave Maria“  uputili na oproštajni ophod cinktorom crkve i oko oltara. Hodočasnici su se u Pregradu vratili oko pet sati.

 



 

 

Povratak

 

 

 

Misao tjedna

"Sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!"

Lk 15, 24

Katolički kalendar

Pretraživanje