" />

Protekla proštenja u kapeli sv. Leonarda

 

Objavljeno 21.11.2017.

 

 

6. studenog 2017. slavili smo zaštitnika naše kapele u Pregrada Vrhima, svetog Leonarda. Zbog toga što je 6.11. ove godine „padao“ na dan kada mnogi moraju na posao, točnije u ponedjeljak, svete mise su bile i 4. i 5. studenog. Također, valja napomenuti da je misa 4. studenog bila na nakanu kuburaškog društva „Sveti Leonard„. Na sam blagdan sv. Leonarda vjernici su se imali priliku okupiti na misama u 9 i 11 sati. Euharistiju u 9 sati predvodio je župnik Ivan Mikec, a središnje slavlje u 11 sati fra Antun Jasenović,  župnik u Klanjcu. Uz njega, na misi su se okupili i ostali svećenici dekanata, koji su zajedno s prisutnim vjernicima molili sv. Leonarda za pomoć i zagovor kod nebeskog Oca.


U subotu, 11. studenog 2017. proslavili smo blagdan sv. Martina. Misa je bila u kapelici svetog Leonarda, gdje se nalazi pokrajnji oltar svetog Martina. Svetu Euharistiju predvodio je župnik Ivan Mikec. Sv. Martin zaštitnik je vinara i podrumara, pa je tokom mise blagoslovljeno mlado vino. Zahvaljujemo se svima koji su sudjelovali u slavlju svetog Martina te molimo da po njegovu zagovoru blagoslovljeno vino bude na krepost i blagoslov svim onima koji u njemu uživaju.


Ovim putem se zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način pridonijeli u organizacaiji i održavanju proteklih slavlja, a posebice gospodinu Miroslavu Strabiću, koji se skrbi za kapelu tijekom čitave godine. Fotografije možete pogledati u našoj facebook galeriji.

  

 

Povratak

 

 

 

Misao tjedna

"Sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!"

Lk 15, 24

Katolički kalendar

Pretraživanje