" />

Događanja u studenom

 

Objavljeno 27.10.2018.

 

 

 


U studenom, uz veliki i zapovijedani blagdan "Svi Sveti" slavimo i niz drugih spomendana i proštenja. Budimo dionici predstojećih slavlja te se u svojim molitvama posebice prisjetimo dragih nam pokojnih, za čije duše želimo moliti.


1. studenog: Blagdan Svih Svetih
-mise su u 8, 11 i 15 sati
-u 16h (nakon popodnevne svete mise) je procesija od župne crkve do groblja i blagoslov groblja te odrješenje svim vjernim mrtvima (Mole se članovi obitelji pokojnih koji su preminuli od 1.11.2017. do 1.11.2018. da poslije mise uzmu lampione u našoj crkvi te ih u procesiji ponesu na grob svojih pokojnika. Ako su nečiji pokojnici pokopani daleko te mu se ne može doći na grob, možete uzeti lampion i staviti ga pred križ na groblju te se pomoliti za pokojnika.


2. studenog: Dušni dan
- mise su u 8, 11 i 18 sati
- sveta misa u 11 sati služit će se u kapeli na groblju, u slučaju vremenskih nepogoda, misa će biti u župnoj crkvi


POTPUNI OPROST: Za pokojne čije se duše nalaze u Čistilištu može se postići potpuni oprost. Uvjeti za potpuni oprost: 
1. Pohoditi grob pokojnika u dane od 1. do 8. studenog; 
2. Prisustvovati svetoj misi, pričestiti se i izmoliti Vjerovanje, Oče naš i neku molitvu na nakanu Svetog oca.


Ispovijed na blagdan Svih Svetih će biti prije mise u 8 sati, te od 10 do 11 sati i od 14 do 15 sati. Na Dušni dan, ispovijed će biti prije jutarnje svete mise, u kapeli na groblju prije mise u 11 sati i od 17 sati u župnoj crkvi.


3. studenog: Sveti Hubert—zaštitnik lovaca
- pozivamo članove lovačkih društava na proslavu njihova zaštitnika, svetog Huberta.
- večernja misa slavit će se u župnoj crkvi s početkom u 18 sati4. studenog: godišnjica smrti pregradskog župnika mons. Vinka Gregura
- misa na nakanu za pokojnog mons. Vinka bit će 4.11. u župnoj crkvi s početkom u 11 sati. Dođimo i pomolimo se za dušu dragog nam svećenika Vinka.


Proštenje u kapeli svetog Leonarda: 4. i 6.11.
- spomendan sv. Leonarda slavi se 6.11. (utorak). Zbog toga što na taj dan mnogi rade, mise će biti i 3.11. (u 11 sati-Susret kuburaša društva sv. Leonard) te  4.11.  (u 9:30 sati)
- na sam spomendan svetog Leonarda (6.11.) misna slavlja će biti u 9 i 11 sati u kapeli sv. Leonarda11. studenog: sveti Martin
– misa u kapeli sv. Leonarda je u 11 sati (blagoslov "mladog" vina, vinograda i vinogradara)17. studenog: koncert “Sjećanje na Vukovar”
- Već tradicionalno, ususret obilježavanju obljetnice vukovarske tragedije, organiziramo koncert kao zahvalu i molitvu za sve žive i poginule branitelje. Koncert će se održati u župnoj crkvi s početkom u 19 sati.


 

  

 

Povratak

 

 

 

Misao tjedna

"Sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!"

Lk 15, 24

Katolički kalendar

Pretraživanje