Tijelovo u našoj župi

 

Objavljeno 20.06.2019.

 

 

 


U četvrtak, 20. lipnja 2019. proslavili smo blagdan Tijelova. Na taj blagdan obnavljamo svoju vjeru u Isusa prisutnog u Presvetom oltarskom sakramentu,  koji je u određenom povijesnom času postao povijesnom osobom, kao jedinorođeni Sin Božji. Mise su bile u 8, 9:30 (sv. Ana), 11:00, 15:00 i 18:00 sati.


Župnik Ivan predvodio je euharistijsko slavlje u 11 sati u Pregradi. Nakon mise, procesijom smo pronijeli Presveto ulicama našeg grada. Također, na misi i u procesiji sudjelovao je i župni vikar Ivan Zovko te velečasni Dirk Vannetelbosch, svećenik iz Bruxellesa, koji je popodne predvodio blagoslov motora i motorista, koji se već tradicionalno na Tijelovo održava u našoj župi.


Zahvaljujemo se svima koji su na bilo koji način pridonijeli obogaćenju slavlja i procesije. Posebice Limenoj glazbi grada Pregrade, lovačkom i vatrogasnom društvu iz Pregrade, dječici koja su prosipavala latice, župljanima koji su ukrasili postaje i napravili "oltariće" na prozorima svojih domova te svima vama, dragi vjernici, što ste svojom molitvom i prisustvovanjem uveličali ovaj veliki kršćanski blagdan.


Fotografije možete pogledati u našoj facebook galeriji. 


 


 

  

 

Povratak

 

 

 

Misao tjedna

"Sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!"

Lk 15, 24

Katolički kalendar

Pretraživanje