Proslavili smo svetkovinu Tijelova

 

Objavljeno 11.06.2020.

 

 

U četvrtak, 11. lipnja 2020. proslavili smo svetkovinu Tijelova. Tijelovo ili Svetkovina presvetog tijela i krvi Kristove zapovijedani je blagdan u Katoličkoj crkvi kojim svetkujemo i ispovijedamo vjeru u trajnu i djelatnu prisutnost Krista pod prilikama kruha i vina na svetoj euharistiji te u Presvetom oltarskom sakramentu, to jest da je Isus Krist pravi Bog i pravi čovjek koji nam se daruje pod prilikama kruha i vina te je trajno prisutan u Presvetom oltarskom sakramentu. 


Svete mise u župnoj crkvi u Pregradi bile su u 7:00, 8:00, 11:00 i 18:00 sati. Misno slavlje u 11 sati slavilo se na oltaru ispred župne crkve. Uz svetkovinu Tijelova veže se i tijelovska procesija. Proteklih godina Presveto smo pronijeli ulicama našeg grada. No, ove godine, zbog epidemioloških mjera koje su još na snazi, održali smo kratku procesiju do obližnje pozornice na Trgu Gospe Kunagorske. U procesiji su sudjelovala djeca bacajući ružine latice, kako je to već bio običaj i u procesiji kroz grad. Pjevanje na svetoj misi te za vrijeme procesije predvodio je župni zbor „Salve Regina“ pod vodstvom č.s. Blaženke Rudić.


Poštovani vjernici, hvala svima koji ste svojim prisustvom i molitvom pridonijeli proslavi ove svetkovine. Posebice hvala djeci, koja su se potrudila nabrati i donijeti ružine latice te na taj jednostavan, ali znakovit način ukazati na veliku Stvarnost koja nam se svakodnevno daruje. 


Fotografije možete pogledati u našoj facebook galeriji.

  

 

Povratak

 

 

 

Misao tjedna

"Sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!"

Lk 15, 24

Katolički kalendar

Pretraživanje