Protekli tjedan proslavili smo proštenje sv. Ane u kapeli u Gornjoj Plemenščini. U subotu, 25. srpnja 2020., uoči samog blagdana sv. Joakima i Ane, procesijom od poklonca sv. Josipa uputili smo se na svetu misu u kapelu sv. Ane. Na sam blagdan sv. Ane, svete mise u kapeli sv. Ane slavile su se u 9:00 i 11:00 sati. 

" />

Proštenje sv. Ane

 

Objavljeno 28.07.2020.

 

 


Protekli tjedan proslavili smo proštenje sv. Ane u kapeli u Gornjoj Plemenščini. U subotu, 25. srpnja 2020., uoči samog blagdana sv. Joakima i Ane, procesijom od poklonca sv. Josipa uputili smo se na svetu misu u kapelu sv. Ane. U procesiji su sudjelovali vjernici sa svijećama te svećenici vlč. Ivan Gretić - domaći sin i vlč. Ivan Mikec - župnik. Večernja misa „uočnica“ započela je u 19:00 sati, a predvodio ju je vlč. Ivan Gretić. Homiliju je održao župnik Ivan Mikec. Naglasio je važnost svakog člana obitelji, posebno onog starijeg i potrebitog, koji možda više ne može pomagati u svakidašnjim poslovima, ali mogu služiti kao uzor cijeloj obitelji, osobito najmlađima.


Na sam blagdan sv. Ane, svete mise u kapeli sv. Ane slavile su se u 9:00 i 11:00 sati. Euharistijsko slavlje u 11 sati predvodio je pater isusovac Mikolaj Martinjak uz koncelebraciju vlč. Ivana Gretića. Misu u 11 sati predmolio je župnik Ivan Mikec, uz koncelebraciju vlč. Ivana Gretića. Svečanost je uzveličala Limena glazba grada Pregrade uz zdušno pjevanje okupljenih vjernika, koji su se nakon svete mise uputili u zavjetni ophod oko glavnog oltara.


Više fotografija možete vidjeti na našoj župnoj stranici.

  

 

Povratak

 

 

 

Misao tjedna

"Sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!"

Lk 15, 24

Katolički kalendar

Pretraživanje