Proslavili smo Veliku Gospu

 

Objavljeno 17.08.2020.

 

 

U subotu, 15. kolovoza 2020. proslavili smo Uzesenje Marijino - Veliku Gospu. Patron naše župe upravo je Uznesenje B.D.M., pa je upravo proštenje u našoj župi povod za još veće slavlje. Za svetkovinu smo se pripremali trodnevnom pripravom 12., 13. i 14. kolovoza.


Na svetkovinu Velike Gospe, svete mise su bile u 7:00, 8:00, 11:00 i 18:00 sati. Misu u 7:00 predvodio je župnik Ivan Mikec, a misu u 8:00 prečasni Ilija Žugaj. Misno slavlje u 11:00 sati započelo je procesijom od župnog dvora do crkve s kipom Majke Božje u kojoj su sudjelovali prisutni svećenici, ministranti, DVD Pregrada i djevojke u narodnim nošnjama. Nakon ulaska u crkvu, župnik Ivan pozdravio je procesiju te najavio misno slavlje, koje je započelo u 11:00 sati. Predvoditelj euharistije bio je župnik iz Bistre vlč. Tomislav Kralj, uz koncelebraciju domaćih sinova - vlč. Milana Juranića, župnika u Zagorskim Selima i Ivana Gretića, župnika u Brdovcu. Na misi su bili prisutni i svećenici našeg dekanata: vlč. Ivan Mezak, župnik u Desiniću, vlč. Dragutin Šarc koji je na službi u samostanu u Poredju te vlč. Damir Ivanek, župnik u Prišlinu. Pjevanje su predvodili župni zborovi „Salve Regina i „Kyrie“ pod vodstvom č.s. Blaženke Rudić. Večernju svetu misu zahvalnicu u 18:00 sati predvodio je župnik Ivan Mikec uz pjevanje dječjeg zbora „Zvončići“ i njihove voditeljice Dijane Stefanović. Nakon svetih misa vjernici su se u zavjetnom ophodu imali priliku uteći pod zagovor Majke Božje.


Zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način pomogli u pripravi za proslavu župnog proštenja—Velike Gospe. Hvala ženama i muškarcima koji su pomogli u čišćenju crkve, časnim sestrama Jasenki i Blaženki, župnim zborovima „Zvončići“ „Salve Regina“ i „Kyrie, djevojkama u narodnim nošnjama, udrugama lovaca i vatrogasaca iz Pregrade. Hvala svećenicima koji su bili na raspolaganju za svetu ispovijed i sudjelovali na svetim misama, hvala ministrantima i čitačima. A Posebno hvala svima vama, dragi vjernici, koji ste svojom nazočnošću, molitvom i pjesmom popratili i obogatili naša župna događanja povodom Velike Gospe.


Fotografije možete pogledati u našoj facebook galeriji.


  

 

Povratak

 

 

 

Misao tjedna

"Sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!"

Lk 15, 24

Katolički kalendar

Pretraživanje