Župnoj zajednici predstavljeni kandidati za krizmu

 

Objavljeno 17.12.2021.

 

 

Na Treću nedjelju Došašća (12.12.2021.), za vrijeme svete mise u 11 sati, predstavili smo kandidate župe Pregrada za sakrament svete potvrde. Njih četrdeset i osmero ove se godine priprema za sakrament „kršćanske zrelosti“.


Svetu misu predvodio je pater isusovac Ivan Antunović, ravnatelj teološkog studija na Jordanovcu. U propovijedi je naglasio važnost „Božjeg mira i spokoja“, za kojim svaki čovjek po naravi teži. U tu svrhu poslužio se uzrečicom sv. Augustina „Nemirno je srce moje, dok se ne smiri u tebi Bože“, kojom je našim mladim župljanima želio naglasiti kako stalno traganje za prolaznim radostima i užicima ne može ispuniti našu duhovnu nutrinu. Kako je Treća nedjelja Došašća ujedno i Nedjelja Caritasa, pater Ivan istaknuo je kako je istinska ljubav upravo dati se drugome, pokloniti mu „dio sebe“, što mnogi pojedinci i obitelji rade u dobroj namjeri, požrtvovnosti i samozatajnosti.


Nakon propovijedi započelo je predstavljanje naših kandidata za krizmu. Kao i kod predstavljanja prvopričesnika, kandidati su po prozivci časne sestre Blaženka dolazili do župnika, koji im je poklonio Bibliju za mlade.


Hvala kandidatima na njihovoj nazočnosti, molitvi i pjesmi. Želimo im puno uspjeha i radosti u pripravi za krizmu te dobrih odabira i odluka u daljnjem životnom putu i nastojanju da slijede Krista.


Fotografije možete pogledati u našoj facebook galeriji.

  

 

Povratak

 

 

 

Misao tjedna

"Sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!"

Lk 15, 24

Katolički kalendar

Pretraživanje