U Zagorskoj katedrali održan Božićni koncert KUD-a Pregrada

 

Objavljeno 24.12.2021.

 

 

Posljednje adventske nedjelje Kulturno umjetničko društvo Pregrada priredilo je svoj tradicionalni Božićni koncert. Nakon izvrsnog nastupa za Branje grojzdja, i ovog ih je puta u Zagorskoj katedrali svesrdno ugostio župnik Ivan Mikec.


Pred sam početak okupljene je ispred crkve pozdravila folklorna sekcija u pratnji tamburaša sa spletom zagorskih pjesama, a potom su i crkvu ispunili prigodnom pjesmom „Na noge ustanite“.


„Iza nas je jedna posebna, ali i zahtjevna godina. Godina u kojoj je Kulturno umjetničko društvo Pregrada slavilo svoju 40. obljetnicu, godina u kojoj je rad morao stajati sve do ljeta, godina u kojoj smo nakon 18 mjeseci stanke ponovo okupljali svoje članove i borili se za mogućnost rada, kako bi stvarali unatoč pandemiji jer to najbolje znamo raditi“, istaknuto je na početku događanja.


U 90 minuta programa nastupili su župni zbor „Salve Regina“ koje je za nastup pripremila časna Blaženka, solisti Helena Kostanjšek, Lucija Vrhovski, Petar Pohovski i Vlado Zorko s tamburaškim sastavom KUD-a te vokalni sastav KUD-a, a gošća koncerta bila je mlada i talentirana Karla Miklaužić koja je nastupila uz pratnju Matije Krizmanića na gitari.


Iako njeguje kajkavski izričaj, čuva tradiciju i brine o nasljeđu, KUD se voli okušati i u drugim žanrovima pa je vokalni sastav otpjevao rusku skladbu „Konj“ Igora Matvienka, pjesmu popularne grupe ABBA „Chiquitita“ i „Žutu ružu“ Željka Bebeka, dok su tamburaši s Matijom Krizmanićem kao vokalom publiku raznježili pjesmom Arsena Dedića „Odlazak“.


Događanju je prisustvovao i gradonačelnik Marko Vešligaj.


(izvor teksta: pregrada.hr)


Fotografije možete pogledati u našoj facebook galeriji.

  

 

Povratak

 

 

 

Misao tjedna

"Sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!"

Lk 15, 24

Katolički kalendar

Pretraživanje