Podjela svete potvrde

 

Objavljeno 29.04.2024.

 

 


U subotu, 27. travnja 2024. u pregradskoj župi Uznesenja Blažene Djevice Marije, Duh Sveti se proslavio preko posvećenih ruku preuzvišenog nadbiskupa Zagrebačke nadbiskupije mons. Dražena Kutleše dodjelom sakramenta svete potvrde kandidatica i kandidata za svetu potvrdu, kojih je ove godine bilo pedeset i dvoje. Slavlje su uveličali i mnogi svećenici našeg dekanata, kao i oci isusovci koji gotovo svake nedjelje pomažu u pastoralu župa Pregrada i Kostel.


Slavlje je započelo procesijom od župnog dvora u 11:00 sati. U uvodnim riječima, župnik Ivan Mikec naglasio je da se Crkva temelji na istini koju »ni vrata paklena neće nadvaladati« i da mlada Crkva – krizmanici naše župe – gledaju nadbiskupa kao Dobroga pastira koji im pristupa u slobodi srca i savjesti. Naglasio je kako će riječi koje će preuzvišeni nadbiskup posijati zasigurno naići na plodno tlo.


Preuzvišeni nadbiskup mons. Dražen Kutleša u propovijedi je – nadovezujući se na evanđelje – uputio na situacije u kojima si poput sv. Tome postavljamo pitanje: »Kamo idemo?«. Kroz život često dolazimo na raskršća života kada trebamo pronaći istinu. Srcem i razumom dolazimo do pravih moralnih vrijednosti, gdje ćemo biti korisni Bogu i ljudima i tako ispuniti zadaću života u koju su nas primjerom života i molitvom pratili naši roditelji, bake, djedovi, učitelji i vjeroučitelji. Preuzvišeni nadbiskup krizmanicima je dao i čvrstu poruku nade. Naime, kada izgube putokaz ili smjernicu života, neka uđu u sebe te pronađu svoga branitelja i voditelja – pruže ruku Isusu. On je najveće blago: Put, Istina i Život.


Autorica teksta: Bernardica Strabić


 


Fotografije možete pogledati u našoj Facebook galeriji.

  

 

Povratak

 

 

 

Misao tjedna

"Sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!"

Lk 15, 24

Katolički kalendar

Pretraživanje