Dojmovi mladih sa susreta HKM u Livnu

 

Objavljeno 22.05.2009.

 

 

9. i 10. svibnja održan je susret hrvatske katoličke mladeži u Livnu (BiH). Na susretu se okupilo oko 15.000 mladih iz BiH, Hrvatske i drugih zemalja, a prisustvovali su i mladi iz Župe Uznesenja BDM Pregrada te iz Župe Uznesenja BDM Tuhelj predvođeni vjeroučiteljem Tomislavom Krušlinom. Susret je održan pod geslom "Korake nam upravljaj putevima mira i dobra". Mladi su sa svog susreta uputili proglas u kojem, između ostalog, izražavaju svoju „odanost Katoličkoj Crkvi i hrvatskom narodu, te svoju spremnost oduprijeti se nasrtljivosti diktature relativizma svjesno i odvažno svjedočiti kršćanska načela u svakodnevnom životu, te tako postojano koračati putovima mira i dobra".

Svečanu euharistiju predvodio je vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić u zajedništvu s banjalučkim biskupom Franjom Komaricom, šibenskim biskupom Antom Ivasom, gospićko-senjskim biskupom Milom Bogovićem te dubrovačkim Želimirom Puljićem kao i zadarskim nadbiskupom Ivanom Prenđom, provincijalom Hercegovačke franjevačke provincije fra Ivanom Sesarom i Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Lovrom Gavranom te još stotinu svećenika. Propovijedao je biskup domaćin mons. dr. Franjo Komarica.

Naši mladi bili su smješteni kod obitelji u selu Čuklić-Prolog 15-ak km udaljenom od Livna. Velika hvala domaćinima na velikoj srdačnosti i gostprimstvu koji su mlade dočekali širokih ruku, otvorenog srca i punih stolova. Sljedeći dan naši mladi su zajedno s domaćinima i s mladima iz još dvije gostujuće župe proslavili svetu misu u crkvi sv. Ante u Čukliću. Nakon sv. mise i ručka posjetili su Međugorje i Brdo Ukazanja. Mnogi su po prvi puta bili u Međugorju i taj posjet su iskoristili za molitvu Majci Božjoj i svoje osobne zavjete. Sve u svemu, ukupni dojmovi sa susreta su vrlo pozitivni te se željno iščekuje sljedeći susret koji će se održati u Zadru.

  

 

Povratak

 

 

 

Misao tjedna

"Sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!"

Lk 15, 24

Katolički kalendar

Pretraživanje