Dojmovi s hodočašća mladih Zagrebačke nadbiskupije

 

Objavljeno 23.04.2013.

 

 

Piše: Martin Golubić


Još jedan predivan susret dogodio se na četvrtu Uskrsnu nedjelju u zagrebačkoj katedrali. Mladi iz cijele nadbiskupije hodočastili su u zagrebačku prvostolnicu te prisustvovali misnom slavlju kojeg je predvodio kardinal Bozanić.


Približivši se katedrali nismo mogli ne primijetiti veliki broj autobusa koji su stizali s raznih strana naše zagrebačke nadbiskupije i dovozili mlade na susret. Neke procjene kažu da nas je bilo više od tri tisuće! Lijep broj, zar ne? To nam pokazuje da su mladi željni druženja i zajedničkih susreta. Posebno smo ponosni što je iz naše pregradske župe hodočastilo čak 40-ak mladih!


Sveta misa započela je u 18 sati. Kardinal Bozanić je u propovijedi istaknuo da nas Isus, naš Dobri Pastir, poznaje svakog ponaosob. Želi s nama kontaktirati, želi biti s nama u zajedništvu jer nas neizmjerno voli. Na nama je da odgovorimo na Njegov poziv. Kao najbolji primjer bi nam trebala biti blažena Djevica Marija. Ona je cijeli svoj život znala slušati i prepoznati Božji glas.


Te nedjelje se također molilo za duhovna zvanja. Mnogi mladići i djevojke osjete poziv koji u početku najčešće uzrokuje nemir u njihovim srcima. Kardinal nas je ohrabrio da u tim trenucima budemo ustrajni kako bismo mogli Isusu odgovoriti radosna srca: „Evo me, Gospodine!“ i prihvatiti Njegov poziv.


Na kraju svete mise svi smo se okupili ispred katedrale i svojim tijelima formirali veliko srce s natpisom „Papa Franjo“. Kiša je počela padati sve jače, no svi smo strpljivo čekali na svojim mjestima kako bi fotografija uspjela. Na taj način smo htjeli pokazati privrženost novom Pastiru naše Crkve, voljenom i dragom Papi Franji.


Fotografije s hodočašća možete pogledati na facebook stranici.

 



 

 

Povratak

 

 

 

Misao tjedna

"Sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!"

Lk 15, 24

Katolički kalendar

Pretraživanje