Veliki tjedan i Uskrs u našoj župi

 

Objavljeno 28.03.2016.

 

 

Za Uskrs smo se pripremali razmatranjem Isusove žrtve na križu. U svijetlu Božje riječi razmišljali smo o dostojanstvu čovjeka, o pozivu kršćanina, ulazeći u tajnu grijeha, smrti ali i života, ispitujući svoju savjest i sve svoje odnose prema Bogu i ljudima. Tako u sebi stvaramo raspoloženje da opraštamo i svojim neprijateljima, ali i da molimo za oproštenje ako smo koga povrijedili u njegovu dostojanstvu. Nužno je iz tame zla izići u svjetlo dobra, da bismo očistili voje duše. Nakon takve priprave, blagdan uskrsnuća Gospodinova bit će nam radost duše, hrabrost u kušnjama i čvrstoća naše nade. Tama je pokrila Golgotu u času umiranja Bogočovjeka. Uskrsno jutro je čudesna eksplozija života u svjetlosti i neugasivoj radosti. Uskrs je stvarnost života iz koje Crkva već dva tisućljeća crpi svoju nadu. Uskrs je za Crkvu i svakog vjernika blagdan nepobjedive nade. 


Sretan Vam Uskrs, poštovani župljani. Sretan Uskrs svima bez izuzetaka, bližima i dalekima! Vašim prijateljima i rodbini. Sretan Uskrs onima koji vjeruju i onima koji Boga traže u mučnim tjeskobama. Sretan Uskrs svima koji pate u najrazličitijim krizama, bolnicama, zatvorima, da ne izgube pouzdanje u Boga. Sretan Uskrs potištenima, obespravljenima i napuštenima da podignu svoje glave prema uskrsnoj svjetlosti. Neka svima nama u srcima odzvanja nada Uskrsnog jutra.  


Zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način pomogli ljepoti proslave Uskrsa. Svojom mnogobrojnom prisutnošću, poštovani župljani, pokazali ste svoju vjeru i ljubav prema Isusu i Crkvi kojoj po krštenju pripadamo.


Slike možete pogledati u našoj facebook galeriji.

 



 

 

Povratak

 

 

 

Misao tjedna

"Sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!"

Lk 15, 24

Katolički kalendar

Pretraživanje