Proslavljen Dan grada i posvećenja župne crkve

 

Objavljeno 03.05.2019.

 

 

Na Bijelu nedjelju, 28. travnja 2019. proslavili smo Dan posvete naše župne crkve. Uz „posvetilo“ crkve, na isti dan slavi se Dan grada Pregrade. 


Jutarnja sveta misa započela je u 8 i 30 sati, a predvodio ju je župnik Ivan Mikec. Na njoj su se okupili vjernici i građani grada Pregrade, između kojih su bili i članovi gradskog poglavarstva na čelu s gradonačelnikom Markom Vešligajem i predsjednicom Županijske skupštine Vlastom Hubicki. Također, na misi su se okupile brojne udruge kuburaša i počasnih straža odnosno postrojba, koje su svojim prisustvom ovo slavlje učinile svečanijim. Liturgijsko pjevanje predvodio je župni zbor „Salve Regina“.


Misno slavlje u 11 sati predmolio je Matija Knok, svećenik iz Lobora koji uvijek rado navrati u našu župu, a inače boravi u Rimu, gdje priprema doktorsku disertaciju iz Crkvene povijesti. Uz Matiju, kao predvoditelja slavlja, na misi su kao koncelebranti sudjelovali i prečasni svećenici Josip Belavić, Ilija Žugaj i Stipe Dukić. Pjevanje je predvodio zbor mladih „Kyrie“, a nakon svete mise vjernici su krenuli u zavjetni ophod oko glavnog oltara. 


Zahvaljujemo gradskom poglavarstvu na čelu s gradonačelnikom, brojnim udrugama i povijesnim postrojbama, zborovima koji su predvodili liturgijsko pjevanja te svima ostalima, koji su svojom prisutnošću uveličali ovaj župni i građanski blagdan.



Fotografije možete pogledati u našoj facebook galeriji.

 



 

 

Povratak

 

 

 

Misao tjedna

"Sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!"

Lk 15, 24

Katolički kalendar

Pretraživanje