Božić u župama Pregrada i Kostel

 

Objavljeno 30.12.2022.

 

 

Božić je svetkovina u kojoj slavimo Gospodinovo utjelovljenje u Isusu iz Nazareta. Božić je i vrijeme okupljanja obitelji, rodbine, prijatelja, vrijeme kad i svojem neprijatelju, po uzoru na Boga, koji sve prašta, upućujemo riječ oprosta i prihvaćanja.


Uz svetkovinu Božića vežemo svete mise bdijenja - polnoćke.Tako smo u župnoj crkvi u Pregradi polnoćke slavili u 18:00 i 24:00 sati, prije kojih je održan prigodni program koji su pripremili naši prvopričesnici, dječji zbor Zvončići i zbor mladih Kyrie. U Kostelu, polnoćka je bila u 22:30, dok su mise u kapelama bile u 19:30 (Sveta Ana) i 21:00 (Mala Erpenja). Svete mise polnoćke predvodio je župnik Ivan Mikec, koji je u propovijedima naglasio da otajstvo utjelovenja Krista nema smisla bez predodžbe njegove pashalne muke i otkupljenja na križu – u životu će uvijek biti radosti, ali često puta još više patnje, što je odlika svakog života odnosno čovjeka, a time i Boga u ljudskom obličju.


Na sam Božić pridružio nam se pater isusovac Mikolaj Martinjak, koji je pomogao služiti svete mise. Misna slavlja u Pregrada i bila su u 7:00, 8:00, 11:00, 16:00 i 18:00 sati. Na svetoj misi u 16:00 sati bio je božićni blagoslov djece. Misa u Kostelu slavljena je u 11:00 sati, a u kapelama Sv. Ana i Mala Erpenja u 9:30.


S Božićem i božićnim svjetlom pođimo u novu godinu, moleći blagoslov Božji da nas prati. U novoj godini obilovali zdravljem, mirom i uspjehom. S ljubavlju susretnimo jedni druge i božićnim mirom i ljubavlju činimo dobro jedni drugima. Svim župljanima želim zajedno s časnim sestrama Blaženkom, Mirkom i Ivanom blagoslovljen Božić i Novu godinu.


Fotografije možete pogledati u našoj facebook galeriji.

 



 

 

Povratak

 

 

 

Misao tjedna

"Sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!"

Lk 15, 24

Katolički kalendar

Pretraživanje