Božićna poruka i raspored blagoslova obitelji

 

Objavljeno 24.12.2014.

 

 

Poštovani župljani!


Otajstvo Božića je dar neba koji se poklanja čovječanstvu. Kod rođenja u Betlehemu u središtu stoji Marija. I dok su bili ondje navršilo joj se vrijeme da rodi. I porodi sina svoga, povi ga i položi u jasle. Iz ovog evanđeoskog izvještaja postaje vidljivo posebnost ovoga rođenja. Marija nema kreveta u koji može položiti svoje dijete. Rođenje se događa u tuđini, ne u svratištu, ne u kući za stanovanje Josip i Marija nisu primljeni gostoljubivo. Oni se moraju snaći u štali-špilji s jaslama.


Prizor traženja svratišta opjevan je mnogim pjesmama i oslikan mnogim slikama. Odbijanje, ne prihvaćanje Josipa i Marije pod krov kuće zapravo je slika čovječanstva koje svakodnevno doživljava odbacivanje, odbijanje, hladnoću. Ali narod i u tome vidi dolazak Božji koji mnogu hladnoću i odbijanje pretvara u blagoslov i dobrotu. Naše vrijeme koje obiluje velikom hladnoćom srdaca onih koji bi morali primiti pod krov mnogog obespravljenog, traži nove putove ljubavi do zatvorenih ljudskih srdaca.


Možda otajstvo Božića i skromnost dotakne mnoga srca te ih potakne na veće darivanje ljubavi onim koji obilaze svijetom kucajući na srca ljudi. Dopustimo da nas blizina Boga u liku malog djeteta potakne da pođemo putem darovane ljubavi. Neka svjetlo Božića obasja naše životne putove u novoj Godini.


Svim župljanima želimo blagoslovljen Božić i Božjim blagoslovom obdarenu 2015 godinu.


Mladi župe, časne sestre Jasenka i Bernardica,
prečasni Josip Belavić i Ivan Mikec župnik


RASPORED BLAGOSLOVA OBITELJI 2015.PDF

 



 

 

Povratak

 

 

 

Misao tjedna

"Sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!"

Lk 15, 24

Katolički kalendar

Pretraživanje