Predstavljeni ovogodišnji kandidati za Prvu Pričest

 

Objavljeno 17.12.2021.

 

 

U župi Pregrada svake se godine na Drugu nedjelju došašća predstavljaju kandidati za sakrament Prve Pričesti. Njih pedeset i devetero, pod vodstvom č.s. Blaženke ove je školske godine krenulo na spremanje za sakramente Ispovijedi i Prve Pričesti.


Sveta misa započela je u 11 sati. Nakon liturgijskih čitanja koja su čitali vjeroučitelji Ljiljana Kurko i Tomislav Krušlin, slijedilo je Evanđelje po Luki i propovijed, koja je bila prilagođena našim kandidatima i u kojoj su imali prilike interaktivno sudjelovati. Po završetku propovijedi, započelo je predstavljanje kandidata. Časna sestra Blaženka čitala je imena kandidata, koji su nakon prozivanja prišli župniku te im je uručen mali molitvenik „Božje dijete“ i „Bibliju za djecu“. Po završetku predstavljanja, misa se nastavila kao i inače. Molitvu vjernika čitala je gospođa Mirjana Špoljar, majka prvopričesnika i ministranta Edija.


Na kraju svete mise obratio nam se član zajednice „Moji dani“ iz Đurmanca, koji je iznijevši svoje svjedočanstvo o ovisnosti sugerirao mladim članovima naše zajednice da ne skreću s puta samo kako bi našli neko zadovoljstvo i riješili probleme na najbrži mogući način.


U župi Kostel, prvopričesnici su predstavljeni na Treću nedjelju došašća. Euharistijsko slavlje započelo je u 9:30 sati te im je također uručen molitvenik i "Biblija za djecu".


Valja pohvaliti ovogodišnje kandidate, koji su bez premca odgovarali na župnikova pitanja te zdušno pjevali tijekom mise. Želimo im puno Božjeg blagoslova, radosti i uspjeha tijekom priprave za sakramente.


Fotografije možete pogledati u našoj facebook galeriji.


 

 



 

 

Povratak

 

 

 

Misao tjedna

"Sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!"

Lk 15, 24

Katolički kalendar

Pretraživanje